Zamknij
Spiżarnia Kalabona Agnieszka Wilkoszewska Zwola Poduchowna 44, 08-420 Miastków Kościelny
696095955 dziendobry@kalabona.pl

Kalabonka

Ser twarożkowy o zwięzłej konsystencji, obtoczony armoatycznymi ziołami. Doskonały zarówno na deskę serów jak i jako składnik codziennych posiłków.

Dostępne rodzaje:

  • Kalabonka kozia
  • Kalabonka krowia

Dostępne dodatki:

  • Zioła śródziemnomorskie
  • Czosnek, pomidor, bazylia

Twaróg Dworski

Twaróg lekko prasowany o dużej zawartości tłuszczu i maślanej konsystencji. Doskonały do past serowych, wypieków, naleśników i pierogów ale cieszyć podniebienie będzie również rozsmarowany na chrupiącej bułce lub kromce świeżego chleba.

Dostępne rodzaje:

  • Twaróg dworski kozi
  • Twaróg dworski krowi

Ser gospodarza

Tradycyjny polski ser świeży.

Dostępne rodzaje:

  • Ser gospodarza kozi (300-350 g)
  • Ser gospodarza krowi (300-350 g)

Dostępne dodatki:

  • Czosnek niedźwiedzi
  • Kozieradka

Ser Hrabiego

Dojrzewający od 2 miesięcy do ponad dwóch lat. Pocięty w plastry lub kostki doskonale nadaje się na deskę serów, jako przekąska do wina lub piwa. Można go łączyć z oliwkami lub owocami.

Fiesta

Pyszny ser przekąskowy, można go serować w formie kostek, w połączeniu z oliwą i ziołami bądź jako dodatek do sałatek i innych potraw.