Zamknij
Spiżarnia Kalabona Agnieszka Wilkoszewska Zwola Poduchowna 44, 08-420 Miastków Kościelny
696095955 dziendobry@kalabona.pl

Kalabonka

Serek o kremowej, ale zwartej konsystencji może być zarówno składnikiem codziennych posiłków (na przykład śniadań) jak i pokrojony w cząstki stanowić element deski serów lub przekąsek (na przykład z krakersami czy kruchymi babeczkami). 

Dostępne rodzaje:

  • Kalabonka kozia
  • Kalabonka krowia

Dostępne smaki:

  • Kolendra
  • Czosnek, pomidor, bazylia
  • Naturalny

[/vc_column_text]

Ser Hrabiego

Ser dojrzewający (minimum 6 tygodni), półtwardy, typu gouda z mleka krowiego. Delikatny ale wciąż o ciekawym bukiecie smaku, doskonale sprawdzi się zarówno na eleganckiej desce serów jak i do codziennych posiłków. Lubiany zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Wyrabiany jest tradycyjnymi metodami dzięki czemu ma wyjątkowy smak oraz prosty i naturalny skład. Żółty kolor zawdzięcza procesom związanym z jego dojrzewaniem, nie dodajemy do niego żadnych barwników.

[/vc_column_text]

Fiesta

Pyszny ser przekąskowy, można go serować w formie kostek, w połączeniu z oliwą i ziołami bądź jako dodatek do sałatek i innych potraw.